Шукати в цьому блозі

пʼятницю, 8 травня 2015 р.

Глядачам із вами весело – з ювілеєм, «Перевесло»!


 
У травні місяці свій перший невеликий ювілей святкуватиме гордість сіл Долини і Шульганівки – жіночий ансамбль «Перевесло» Шульганівського будинку культури, що на Чортківщині. За цей проміжок часу – 5 років – колектив добився визнання своїми вдалими виступами.
А почалося з того, що директор Чортківського РБК Осипа Овод, побачивши виступ дівчат на концерті в нашому будинку культури в травні 2010 р., сказала: «Працюйте, у вас є майбутнє». Слова фахівця підбадьорили учасниць. Енергійно взялася за роботу директор СБК Ганна Прондюк. Основною опорою їй стала Тетяна Бабій, вчитель місцевої школи. Цей тандем зумів організувати ансамбль, розробити програму виступів. У становленні колективу активно допоміг тодішній заступник голови райдержадміністрації Любомир Хруставка. Основним спонсором у вирішенні матеріальних проблем був і по сьогодні є ПАП «Довіра» (керівник – Іван Войцишин). Костюми для виступів пошили самі (дизайнером та майстром з пошиву виступила Надія Рудан) і почали активно працювати.

Завдяки наполегливості та старанню дівчата скоро добилися успіхів. За п’ять років часу, крім виступів на сценах району взяли участь у фестивалях: «Забава у княжому місті Теребовлі», «Джурин-фест» у с. Нирків Заліщицького району, «Купальська феєрія» у с. Чагарі Гусятинського району, Західноукраїнській туристичній виставці-фестивалі в м. Тернополі. Усюди виступали успішно. Ансамбль став номінантом районної премії у галузі культури «Людина року – 2013».
За роки своєї діяльності ансамбль багато разів був учасником благодійних концертів місцевого та районного масштабів. Репертуар – різноманітний, та все ж основою є народні пісні. З метою виховання молоді у дусі українських традицій «Перевесло» виконує стародавні весільні обряди, чим завоював велику популярність в усій окрузі.

Свою історію дівчата ведуть у фотоальбомі, на сайті Інтернету, дипломи та нагороди красуються у рідному СБК. Є нові задумки і бажання надалі тішити людей своїми талантами.
В честь цієї дати бажаємо колективу добитись звання народного, а також зичимо таких простих, та необхідних кожному понять, – миру, здоров`я, творчих успіхів та Божого благословення на многії літа!




Немає коментарів:

Дописати коментар