Шукати в цьому блозі

неділю, 5 квітня 2015 р.

Люди і долі в історії сіл Шульганівка і Долина



У серці пісня солов’їна

Летить від круг старих Дніпра

Це Шульганівка і Долина

Бажають земляком усім добра.

І знов вітають всіх лелеки

І цвіт акації п’янить!

Бо, в роки юності далекі

Вертає нас ця світла мить.

Т.Іовенко (м.Київ, уродж. с.Шульганівка)

           26 липня 2009 р. відбулося перше свято-зустріч «З любовю до рідного села», на яке було запрошено уродженців, вихідців із цих сіл. На першу зустріч приїхала Жук (Сенів) Наталія Петрівна, яка, як і всі хто приїхав на це свято були по справжньому схвильовані і раді зустрічі з односельчанами, родичами яких не бачили багато років.
          Народилася Жук (Сенів) Наталія Петрівна народилася 12.11.1933 р. в с.Більче-Золоте Борщівського району в сім’ї селян, активістів «Просвіти» Петра Сеніва та Іванни Вівсяник. Батько провадив культурно-просвітницьку діяльність в селі, займався постановкою та музичним супроводом виступів та театральних вистав сільської молоді, служив дяком та регентом хору в місцевій церкві. Мати брала активну участь у цих постановках та співала у церковному хорі. У сім’ї Сенівих зростало троє дітей: Олесь, Наталя та Леся.
           У 1934 р. батьки повернулися в рідне село Долина Чортківського району, де продовжувала займатись улюбленою справою та вести домашнє господарство.
           Наталя вчилася спочатку в початковій школі с.Долина, а потім в с.Ягільниця. Після закінчення Ягільницької середньої школи в 1950 р. поступила до Чернівецького державного університету на математичне відділення фізико-математичного факультету. Після закінчення ЧДУ в 1955 р. була направлена на роботу вчителем фізики й математики в залізничну школу робітничої молоді Калінінської залізниці в м. Ржен (твер Тверської губернії Російської федерації), що на річці Волга.
            Через два роки повернулася в рідні краї. З 1957 по 1960 рр. працювала викладачем фізики і математики в Чортківському сільськогосподарському технікумі. З 1960 р. працювала в Тернополі, спочатку в школі робітничої молоді №2, а з 1963 р. – асистентом, потім – старшим викладачем, а згодом доцентом кафедри вищої математики Тернопільського філіалу Львівського політехнічного інституту.
              У 1983 р. захистила дисертацію на здобуття вченого ступеня кандидата фізико-математичних наук. Закінчила свою трудову діяльність в 1999 р. на посаді доцента кафедри вищої математики Тернопільського державного технічного університету ім..І.Пулюя.
              У свої молоді роки успішно поєднувала професійне зростання із творчістю, будучи солісткою-вокалісткою аматорських колективів як у Ржеві, так потім і у Чорткові й Тернополі. В 1960 р. стала учасницею Декади української літератури та мистецтва у Москві в жанрі солоспів від Чортківського районного будинку культури.
         В 1960 р. пані Наталія одружилась з Жуком В.Ф., виховала двох доньок, має чотирьох онуків та двоє правнуків.
          Наталя Петрівна, яка вихована в сім’ї національно-патріотичній з високими духовними і моральними якостями на знак вдячності уже 5 років поспіль підписує періодичні видання для бібліотеки с.Шульганівка

Немає коментарів:

Дописати коментар