Шукати в цьому блозі

вівторок, 17 лютого 2015 р.

Владика нескорених і володар духу (До 150-річчя від дня народження А.Шептицького)


Історія має свої закони. Скільки б не замовчувала офіційна ідеологія значимість для нації окремих осіб, та приходить час і фальшива позолота спадає з надуманих героїв, а справжні патріоти здобувають серед народу вічну пам`ять і вдячність.
Митрополит Андрей Шептицький – одна з найвизначніших постатей найновішої історії України, яка своєю піввіковою працею спричинилася до відродження самосвідомості українського народу цієї доби. Цінними в контексті нинішніх процесів модернізації і консолідації української нації є візії митрополита Андрея Шептицького щодо духовних процесів в Україні, будівництва Рідної Хати. Цьогоріч ми відзначаємо 150 р. від дня народження митрополита Андрея. Тож цій даті був приурочений масовий захід – урок історичної правди на тему: «Владика нескорених і володар духу», який підготували вчитель християнської етики Тетяна Папушка та провідний бібліотекар бібліотеки с. Шульганівка Олександра Кучер. Захід проведено в Шульганівській ЗОШ І – ІІ ст. 6 лютого. До цієї дати діти оглянули оформлену виставку:»Борець за волю і незалежність України».
Із вступним словом виступила вчитель Тетяна Папушка. Про життєвий шлях пастора нації Андрея Шептицького  розповіли присутнім ведучі Мар`яна Кушнерик та Галина Опихана. Як великого будівничого української нації, апостола миротворення, добра і любові – у такому світлі представив митрополита перед школярами та вчителями священик ою Роман Гончарик.
На тематичному уроці прозвучали вірші, зокрема «Заповіт Владики», «Без Бога світ», «Назустріч Богу», «Апостол єдності» та інші у виконанні Іванни Пельвецької, Наталії Прондюк, Тетяни Білоус, Лілії Дроздової, Надії Осадци, Софії Драпак, Надії Романів.
З оглядом літератури і періодичних видань на тему: «Владика нескорених і володар духу» виступила бібліотекар Олександра Кучер.
На завершення уроку історичної правди всі присутні виконали церковний гімн «Боже великий, єдиний…».
Олександра Кучер, провідний бібліотекар с. Шульганівка



Немає коментарів:

Дописати коментар