Шукати в цьому блозі

четвер, 5 травня 2016 р.

«Нехай Земля квітує всюди – природу збережімо люди!»

 На таку тему відбувся виховний захід у Шульганівській ЗОШ І – ІІ ст. Підготувала його вчитель Тетяна Папушка.
Земля – не рабиня наша, а мати. Сонце – не вітчим наш, а рідний батько. Ліси – наші брати, річки –сестри. Дощі, вітри, сніги мусять бути добрими гостями. А ми на нашій планеті – не тимчасові мешканці, а мудрі господарі», – словами повчання про ставлення до природи розпочала захід його організатор вчитель біології Тетяна Папушка.

Природа! З дитячих років ми звикаємо до її чарівної краси. Дуже часто почуття Батьківщини приходить до нас через природу, її красу. 22 квітня 1970 р. у США вперше святкували День Землі.

Демонстранти несли великий плакат із зображенням Землі, яка кричала: На допомогу!». Відтоді все людство у квітні святкує День Землі. Україна цей день відзначає з 1991 р. «І сьогодні ми з вами теж маємо сказати своє слово на захист нашої планети, рідної землі, що зветься Україна», – закликала своїх вихованців вчителька. Школярі співали пісні, декламували вірші, розігрували театралізовані дійства на тему збереження природи. Під час заходу відбулася також презентація учнівських малюнків «Збережемо рідну природу».
    Частина виховного заняття була присвячена 30-річчю Чорнобильської аварії на АЕС. Ніч 26 квітня 1986 р. вразила увесь навколишній світ, приголомшила жителів планети страшенним стогоном не відомої раніше у такому масштабі біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне наступне покоління. А тому і в Шульганівській бібліотеці для ознайомлення жителів сіл Долина й Шульганівка демонструється виставка «Чорнобильський слід на землі в долях, у душах».

Олександра Кучер, бібліотекар бібліотеки с. Шульганівка

Фото Вікторії Федорців












Немає коментарів:

Дописати коментар